среда, 2 декабря 2020 г.

 


3 грудня – Міжнародний день людей з особливими потребами

      Міжнародний день людей з особливими потребами (або обмеженими фізичними можливостями) був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1982 році. 

       Цього дня Асамблея закликала держави-члени ООН проводити заходи, спрямовані на подальшу нтеграцію людей з особливими потребами у життя суспільства.

         Люди з інвалідністю не називають себе інвалідами, в цивілізованих демократичних країнах з високою культурою людських відносин, до таких людей ставлення як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства.

       Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини і участь людей з особливими потребами у життя суспільства.

       Проведення Міжнародного дня людей з особливими потребами спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі їх в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Правильне виховання підлітків: 10 правил, на які тре ба зважати

Основне